zondag 8 oktober 2017

#86 Bijzondere films en documentaires

Daar was ik weer met een nieuwe blog!
Dit keer weer even verder op eerdere blogs die ik voor jullie heb geschreven namelijk... interessante en bijzondere filmes en documentaires rondom de zorg.. op wat voor dan ook! Benieuwd naar vorige 'aanbevelingen'? Check dan hieronder de linkjes naar die blogs:
Bijzondere films deel 1 
Bijzondere films deel 2
Documentaires

En nu dus weer een nieuw lijstje met films/documentaires. Dus klik snel verder!

FILMS

Lucia de B. 
De ambitieuze parketsecretaris Judith probeert koste wat kost de seriemoordenares Lucia de B. achter slot en grendel krijgen. Als dit is gelukt, krijgt Judith aanwijzingen waaruit blijkt dat Lucia onschuldig is. Lukt het haar om het tij te keren en Lucia vrij te krijgen?
Lucia de Berk is een aantal jaren geleden veel in het nieuws geweest. In deze film wordt de hele situatie binnen het ziekenhuis besproken die om haar heen speelde en zie je wat er nu precies gebeurd is.

Florence Nightingale
Iedereen binnen de zorg kent Florence Nightingale, naja kennen.. we hebben over haar gehoord.
In deze film komt het leven van Florence aan bod, hoe zij de zorg is ingerold en alles wat daaruit volgde.
Nu lees je niet hier en daar wat verhalen, maar krijg je het gehele verhaal van haar in een film van ruim twee uren te zien.

I am Sam
"Sam Dawson heeft mentale capaciteit van een jongetje van zeven. Hij werkt bij de Starbucks en is geobsedeerd door de Beatles. Hij is naast barista ook vader van een meisje. Wanneer Lucy zeven wordt gaat zijn mentale toestand problemen opleveren voor de opvoeding van Lucy. Hij gaat de strijd aan om de opvoeding van zijn dochtertje te behouden..."

DOCUMENTAIRES

Extremis
Een paar dagen geleden kwam ik een korte documentaire tegen over werken op de Intensive Care. Hierbij kijk je naar een arts en hoe het werken vanuit haar perspectief is op de afdeling, het contact met de patiënten en voor wat voor keuzes zij staan.
Het is een heel korte documentaire maar wel eentje die binnenkomt en even een duidelijk beeld geeft van hoe dat er nu eigenlijk aan toe gaat.

My beautiful broken heart

In deze documentaire (+/- 1 uur en 20 minuten) zie je hoe een vrouw van begin dertig haar leven weer probeert op te makkelijk na het krijgen van een herseninfarct. Vanaf één van de eerste dagen na deze gebeurtenis wordt je meegenomen in haar hele traject om weer te leren lezen, schrijven, praten etc. Ze neemt je mee in haar goede en minder goede momenten en hoe zij zich hier doorheen slaat.

Caterina  
Deze documentaire gaat over een vrouw die strijd, voor de tweede keer, tegen kanker. Ze neemt je mee in haar weg door onder andere ziekenhuisbezoekjes, chemo's, de tijd met haar partner en ga zo maar door. Je ziet momenten waarop ze nog volop geniet en momenten waarop ze het zwaar en moeilijk heeft. Heel bijzonder om haar verhaal te kunnen volgen en het proces mee te krijgen.

Liesbeth kan het niet meer volgen
Dit is een "documentaire" van Zembla. In deze uitzending gaat het over een aantal mensen met een licht verstandelijke beperking wie steeds meer problemen ondervinden binnen de maatschappij. Dit alles door de vele veranderingen die gaande zijn. Klik hier om naar de uitzending te gaan.