zaterdag 30 september 2017

#85 Week van eenzaamheid



Daar was ik weer met een blog en een vlog ineen! Dit keer eentje over de week van eenzaamheid.
Eenzaamheid is iets wat veel voorkomt, onder andere binnen Nederland, maar waar we allemaal niet altijd bij stil staan. Het is, denk ik, wat een onderwerp wat gauw opzij wordt geschoven en waar we niet graag over praten.
Want wat blijkt nou... eenzaamheid komt niet alleen voor bij ouderen maar in alle leeftijden kan het spelen. Dus ook bij mij als student, of bij Thom als jong broekie die net aan het werk is.
Van 21 september t/m 1 oktober is de week van eenzaamheid en wordt dit onderwerp om deze reden op verschillende manieren onder de mensen gebracht.

maandag 25 september 2017

#84: Onderzoek doen deel 2

Zoals jullie weten ben ik bezig met het doen van onderzoek.
Eerder heb ik al een stuk geschreven over het eerste stuk van mijn onderzoek, nu twee weken later, ben ik al een stukje verder en wil ik jullie hier in meenemen. Ik zal proberen het wat leuk en interessant te laten zijn dus weet voorbereid op een wat serieuzere blog haha!

zaterdag 23 september 2017

#83 Gastblogger Thom: nachtdiensten



“Nachtwerk is niet zonder risico’s. De mens is geen nachtdier. Het bioritme wordt verstoord door onregelmatige arbeid, en ook slapen nachtwerkers korter en slechter.”  Dit schrijft de Trouw op 29 april 2017. Tenminste dit geldt voor meeste mensen.. mijn collega van vannacht is een uitzondering.

dinsdag 19 september 2017

#82 Prinsjesdag... en de zorg


Vandaag, de derde dinsdag van september, was het weer Prinsjesdag. De dag dat Koning Willem Alexander de belangrijkste punten naar voren liet komen rondom de begroting.
Daarin stonden ook de belangrijkste punten rondom de zorg. Benieuwd? Klik dan snel verder!

zaterdag 16 september 2017

#81 Zoektocht naar een eindstage

Zoals velen weten ben ik druk bezig geweest met het zoeken van een stageplek voor mijn eindstage.
Ik ben op zoek naar een plek in de gehandicaptenzorg en heb met verschillende stage-instellingen contact gezocht. Een hele zoektocht met uiteindelijk een goed resultaat!

woensdag 13 september 2017

Blog #80 Notes on Nursing

Zoals ik in mijn vorige vlog en blog benoemde (Florence Nightingale museum) ben ik naar het museum geweest van Florence Nightingale.
Hier heb ik een boek gekocht, 'Notes on Nursing'. Dit is één van de eerste boeken die Florence heeft geschreven.  In deze blog wil ik even kort wat over het boek vertellen.

maandag 11 september 2017

#79 Een onderzoek doen (+ Vlog!)


Hoi hoi!

Daar was ik weer met een nieuwe blog. Dit keer eentje over school en waar ik mee bezig ben, namelijk.. onderzoek!
Vanaf nu tot aan februari ben ik en ga ik een onderzoek doen rondom licht verstandelijk beperkten.
Benieuwd hoe het er nu voor staat? Klik dan verder!

zondag 3 september 2017

Blog #78 Nurses who kill

Sinds een tijdje staat er een documentaire serie op Netflix: Nurses who kill.
Ik werd door een vriendin getipt dat hij op Netflix stond en het misschien wel interessant zou zijn om te kijken. Dus ja, wat ga je dan doen? De docu-serie kijken natuurlijk!
Afbeeldingsresultaat voor netflix