maandag 27 juli 2015

Bijzondere films

Weer eens een wat ander soort blog dan een verhaal over mijn werk.
De laatste tijd kijk ik steeds meer films en kom ik ook steeds meer bijzondere films tegen. Films waar een ziekte naar voren komt en centaal staat. Er zitten hele bijzondere en realistische films tussen.
Bij deze wilde ik een kleine greep uit de lijst met jullie delen. 

Hieronder een lijst met bijzondere films. Onder de titels heb ik een korte uitleg gegeven van de films waar deze over gaan. Mocht er een film tussen zitten die je aanspreekt, weet je al kort waar deze over gaat (op zich wel handig toch?)

* Intouchable (2011)
Op feiten gebaseerd komisch drame over een Senegalese jongeman die de persoonlijk verzorger wordt van een fysiek gehandicapte Franse miljonair.Philippe is aan een rolstoel gekluisterd. De verlamde miljonair woont in hartje Parijs in een kast van een huis. Driss woont daar ver vandaan, in een van de grimmige voorsteden en leeft van een uitkering. Maar wie bijstand wil, moet solliciteren. Plotseling zit Driss met een echte baan opgescheept, als persoonlijke verzorger van Philippe. Met zijn tomeloze energie zet hij Philippes stijve huishouden binnen de kortste keren op z'n kop. Maar ook zijn eigen leven zal nooit meer hetzelfde zijn.


* Fault in our stars (2014)
De boekverfilming waarin Shailene Woodley een leuke jongen ontmoet bij haar praatgroep voor kankerpatiënten.

De tieners Hazel en Augustus hebben allebei kanker. Wanneer ze elkaar ontmoeten bij een praatgroep, springt de vonk over. Ze worden verliefd en proberen zoveel mogelijk te halen uit de korte tijd die hen nog rest. Daarbij willen ze zich niet laten afremmen door de ziekte die al zoveel in hun jonge levens geruïneerd heeft.

* The theory of everything (2014)
Drama met Eddie Redmayne als de briljante wetenschapper Stephen Hawking die tijdens zijn liefdesrelatie met Jane Wilde ontdekt dat hij lijdt aan ALS.
Begin jaren zestig studeert de briljante wetenschapper Stephen Hawking aan de universiteit van Cambridge wanneer hij een liefdesrelatie begint met literatuurstudente Jane Wilde. Terwijl Stephen werkt aan zijn doctoraalscriptie, merkt hij dat zijn lichaam hem langzaam maar zeker in de steek begint te laten. Stephen blijkt te lijden aan de vernietigende zenuwziekte ALS, die gedurende zijn huwelijk met Jane steeds ernstiger vormen aanneemt.

* Komt een vrouw bij de dokter (2009)
Verfilming van de bestseller van Kluun, over een succesvolle reclameman wiens leven verandert in een chaos wanneer zijn jonge vrouw borstkanker krijgt.
Stijn houdt van het leven en het leven houdt van hem. Hij heeft een eigen zaak, een prachtige dochter en het lekkerste wijf van het Westelijk Halfrond. Dat hij af en toe van andere vrouwen geniet hoeft zijn Carmen niet te weten. En bovendien, zijn hart is van Carmen, dus wat maakt het uit. Hij heeft het gemaakt. Maar dan... borstkanker. Zijn wereld stort in. Carmen en Stijn komen terecht in een rollercoaster van ziekenhuis in, ziekenhuis uit, chemokuren en bestraling. Maar hij is er voor haar. Zijn leven wordt een chaos, iedereen vraagt aandacht, het kantoor moet door, zijn vrouw gaat dood. Stijn moet nú een keuze maken.

* De gelukkige huisvrouw (2010)
Verfilming van de debuutroman van Heleen van Royen met Carice van Houten als huisvrouw die na haar bevalling vecht voor zichzelf.
Lea Meyer is jong, mooi, rijk en gelukkig getrouwd met Harry. Op een kwade dag besluit Harry dat hij een kind wil. Lea stemt toe, nadat ze zijn overeengekomen dat hij haar elke avond zal beminnen. En met een fulltime au-pair hoeft haar leven toch niet echt te veranderen? De bevalling wordt een langdurige hel compleet met tangverlossing en totaalruptuur. Junior blijkt gezond en Harry is dolgelukkig, maar Lea niet. Ze belandt in een neerwaartse spiraal en wordt uiteindelijk gedwongen opgenomen in een psychiatrische inrichting. Daar moet ze aan de slag met een onverwerkt trauma uit haar jeugd.

______________________________________
Ik ga proberen om nog een paar keer zo'n lijst te maken / te bloggen.
Mocht je tussendoor nog prachtige films weten in deze trant laat het me weten!
Voordat ik een film ga bloggen ga ik hem natuurlijk zelf kijken. En wie weet post ik hem dan ook wel op mijn blog!
Ik hoor het graag! !