dinsdag 28 november 2017

#92 Een op Disney-films gebasseerde documentaire

Af en toe is het heerlijk om wat op YouTube rond te klikken en bij interessante of bijzondere filmpjes uit te komen. Zo ook bij een kort fragment van RTL Late Night "Spraakvermogen terug door Disney; in gesprek met autistische Ebel"...

zondag 26 november 2017

#91 Update onderzoek

Daar was ik weer!
Dit keer (weer) met een blog over mijn onderzoek, iets waar ik nu dag in dag uit mee bezig ben en iets moois van probeer te maken. Een onderzoek waar het einde van in zicht begint te komen!

woensdag 15 november 2017

#90 Het geheime dagboek van Hendrik Groen

Hoi hoi,
Daar ben ik weer. Het is alweer even een poosje geleden, want merk dat onderzoek toch wel wat meer tijd nu in beslag neemt waardoor mijn blog dan toch wat op een laag pitje komt te staan. Maar hier ben ik dan toch weer een keertje. Dit keer met een blog over de nieuwe serie sinds eind oktober.
Zoals velen wel weten is er sinds kort een nieuwe serie op TV, op NPO 1: Het geheime dagboek van Hendrik Groen. Het is een verfilming van het boek wat geschreven is door 'mister himself' Hendrik Groen. Maandag 23 oktober (2017) was de eerste aflevering van de nieuwe serie op TV te zien.

vrijdag 27 oktober 2017

#89 Bezoekje aan Revalidatie Friesland



Het was ondertussen alweer bijna drie maanden geleden dat ik in Beetsterzwaag, bij Revalidatie Friesland, was geweest.
Tijd om eens langs te gaan, te zien hoe het met iedereen is/gaat en om even bij te kletsen.

vrijdag 20 oktober 2017

#88 Een interessante 'studenten'week

En toen zat een drukke, hectische maar interessante week erop.
Eentje waarin ik veel heb gezien, gedaan en heb gehoord. Eentje waarin veel interessante onderwerpen naar voren zijn gekomen. Wacht ik neem jullie wel even mee in wat er allemaal gebeurd is.

maandag 9 oktober 2017

#87 'Appen is het nieuwe roken'

Vanochtend was het weer een 'gewone maandagochtend'. Eentje met een interessante treinrit naar school toe. Zoals vaak had ik de radio aan staan en hoorde een bijzonder stuk op radio 538; 'Appen is het nieuwe roken.'

zondag 8 oktober 2017

#86 Bijzondere films en documentaires

Daar was ik weer met een nieuwe blog!
Dit keer weer even verder op eerdere blogs die ik voor jullie heb geschreven namelijk... interessante en bijzondere filmes en documentaires rondom de zorg.. op wat voor dan ook! Benieuwd naar vorige 'aanbevelingen'? Check dan hieronder de linkjes naar die blogs:
Bijzondere films deel 1 
Bijzondere films deel 2
Documentaires

En nu dus weer een nieuw lijstje met films/documentaires. Dus klik snel verder!

zaterdag 30 september 2017

#85 Week van eenzaamheid



Daar was ik weer met een blog en een vlog ineen! Dit keer eentje over de week van eenzaamheid.
Eenzaamheid is iets wat veel voorkomt, onder andere binnen Nederland, maar waar we allemaal niet altijd bij stil staan. Het is, denk ik, wat een onderwerp wat gauw opzij wordt geschoven en waar we niet graag over praten.
Want wat blijkt nou... eenzaamheid komt niet alleen voor bij ouderen maar in alle leeftijden kan het spelen. Dus ook bij mij als student, of bij Thom als jong broekie die net aan het werk is.
Van 21 september t/m 1 oktober is de week van eenzaamheid en wordt dit onderwerp om deze reden op verschillende manieren onder de mensen gebracht.

maandag 25 september 2017

#84: Onderzoek doen deel 2

Zoals jullie weten ben ik bezig met het doen van onderzoek.
Eerder heb ik al een stuk geschreven over het eerste stuk van mijn onderzoek, nu twee weken later, ben ik al een stukje verder en wil ik jullie hier in meenemen. Ik zal proberen het wat leuk en interessant te laten zijn dus weet voorbereid op een wat serieuzere blog haha!

zaterdag 23 september 2017

#83 Gastblogger Thom: nachtdiensten



“Nachtwerk is niet zonder risico’s. De mens is geen nachtdier. Het bioritme wordt verstoord door onregelmatige arbeid, en ook slapen nachtwerkers korter en slechter.”  Dit schrijft de Trouw op 29 april 2017. Tenminste dit geldt voor meeste mensen.. mijn collega van vannacht is een uitzondering.

dinsdag 19 september 2017

#82 Prinsjesdag... en de zorg


Vandaag, de derde dinsdag van september, was het weer Prinsjesdag. De dag dat Koning Willem Alexander de belangrijkste punten naar voren liet komen rondom de begroting.
Daarin stonden ook de belangrijkste punten rondom de zorg. Benieuwd? Klik dan snel verder!

zaterdag 16 september 2017

#81 Zoektocht naar een eindstage

Zoals velen weten ben ik druk bezig geweest met het zoeken van een stageplek voor mijn eindstage.
Ik ben op zoek naar een plek in de gehandicaptenzorg en heb met verschillende stage-instellingen contact gezocht. Een hele zoektocht met uiteindelijk een goed resultaat!

woensdag 13 september 2017

Blog #80 Notes on Nursing

Zoals ik in mijn vorige vlog en blog benoemde (Florence Nightingale museum) ben ik naar het museum geweest van Florence Nightingale.
Hier heb ik een boek gekocht, 'Notes on Nursing'. Dit is één van de eerste boeken die Florence heeft geschreven.  In deze blog wil ik even kort wat over het boek vertellen.

maandag 11 september 2017

#79 Een onderzoek doen (+ Vlog!)


Hoi hoi!

Daar was ik weer met een nieuwe blog. Dit keer eentje over school en waar ik mee bezig ben, namelijk.. onderzoek!
Vanaf nu tot aan februari ben ik en ga ik een onderzoek doen rondom licht verstandelijk beperkten.
Benieuwd hoe het er nu voor staat? Klik dan verder!

zondag 3 september 2017

Blog #78 Nurses who kill

Sinds een tijdje staat er een documentaire serie op Netflix: Nurses who kill.
Ik werd door een vriendin getipt dat hij op Netflix stond en het misschien wel interessant zou zijn om te kijken. Dus ja, wat ga je dan doen? De docu-serie kijken natuurlijk!
Afbeeldingsresultaat voor netflix

donderdag 31 augustus 2017

Blog #77 VLOG Een nieuw schooljaar

Jaaa daar ben ik weer, hoi hoi!
Dit keer niet meer een prachtig verhaal over Florence Nightingale (mocht je die nog wel willen zien of lezen, check dan mijn vorige blogs!) maar met een vlog over het nieuwe schooljaar.
Voor je weer naar school moet spelen er natuurlijk vaak wat dingen tijdens de voorbereiding. Vaak allemaal regelzaken, maar er zitten vaak ook wat leuke dingen bij.
Zo heb je in Leeuwarden de Le!p intro en kun je (als studentzijnde in heel Nederland) een studentenbox bestellen.

Nieuwsgierig? Klik dan HIER voor mijn nieuwe vlog!


zaterdag 26 augustus 2017

Blog #76 Florence Nightingale begraafplaats

Tijdens mijn vakantie ben ik samen met Thom naar het Florence Nightingale museum geweest.
Een paar dagen later kwamen we erachter dat we in de buurt waren van de begraafplaats waar Florence Nightingale en haar familie begraven liggen.
Om het stuk van en over haar af te sluiten leek het ons bijzonder om naar het graf te gaan.

vrijdag 11 augustus 2017

Blog #75 Florence Nightingale museum


Tadaa! Zelfs in mijn vakantie ben ik wat bezig met de zorg, nieuwe dingen leren en ja.. dan wil ik het graag met jullie delen. Automatisch horen dan ook het vloggen en bloggen bij deze vakantie haha!

maandag 24 juli 2017

Blog #74: Een korte update


Hoi allemaal!

Het is alweer een poos geleden dat ik wat met jullie heb gedeeld.
Vandaar weer eventjes een vlog, eentje met een update hoe het er nu voor staat, wat ik heb gedaan en wat ik nog ga doen!

Ik zal proberen, na mijn vakantie, wat actiever te zijn en meer met jullie te gaan delen.
Het eerste half jaar begin ik met het doen van onderzoek dus wie weet kan ik jullie hier wat in mee nemen en wat tips in geven..
Naja we gaan het zien haha!

Eerst allemaal een fijne vakantie en tot snel!



vrijdag 23 juni 2017

Een update


Hoi hoi allemaal!
Het is alweer een poos geleden dat ik een blog voor jullie heb geschreven. Er is op dit moment veel gaande en ik ben stukje bij beetje dingen weer af aan het ronden en naar de vakantie toe aan het werken. In deze blog even een 'korte' update voor jullie.

vrijdag 14 april 2017

Tussenevaluatie ... check!

Daar was ik weer even! Dit keer met een korte update over stage.
Ik heb vandaag namelijk mijn tussenevaluatie gehad ^^.

zondag 9 april 2017

Een nieuwe vlog!

Zoals een hele boel van jullie al wel weten, ben ik naar Indonesië geweest.
Hierover zijn verschillende blogs geschreven toen ik daar zat, maar ik heb jullie nooit echt filmpjes en beelden daar van laten zien.
En dat kan en doe ik nu dan toch eindelijk! Hèhè =P. Ik maak, middels twee filmpjes, een kleine docu over mijn lessen en ziekenhuis ervaring. Op deze manier wil ik jullie laten zien wat ik daar nu eigenlijk heb gedaan en hoe het is geweest.

En deel 1 is af! Deze gaat over mijn lessen die ik daar heb gegeven.
Ben je al nieuwsgierig...? Bekijk de vlog (over mijn lessen in Indonesië) hieronder.


zondag 26 maart 2017

Hoe gaat het op stage...?

Ik ben ondertussen al zeven weken op stage, dus ik dacht.. Laat ik proberen jullie een beetje te vertellen hoe het nu gaat en waar ik mee bezig ben.

zaterdag 18 maart 2017

Stage-opdrachten (& tips)

Tijdens een stage is het de bedoeling dat er ook stage-opdracht gemaakt worden. Maar... hoe doe je dat nu eigenlijk? En hoe kun je dit het beste aanpakken?
In deze blog wil ik jullie vertellen hoe ik dit aanpak, wat ik zoal doe en wil ik jullie tips geven waar je op kan/zou moeten letten.

zaterdag 18 februari 2017

Gastblogger Thom: een dagdienst in het ziekenhuis

Hoi allemaal! 
Het is al even geleden dat ik een (gast)blog heb geschreven over mijn werk! (lees hier mijn vorige blog). Zoals je misschien nog kan herinneren werk ik op de afdeling cardiologie. Een afdeling die heel divers is en waar bij het soms heel druk kan zijn. 
Vandaag vertel ik jullie kort over wat ik nou ongeveer doe in een dagdienst, er gebeurd hier namelijk al meer dan genoeg!

maandag 13 februari 2017

Tips: het begin van een stage

Ja daar ben ik weer! haha.
Dit keer niet alleen met mijn eigen ervaringen, maar vooral met een aantal tips. Dit keer tips rondom het begin van een stage. Tips voor zowel de stagiaire als de stagebegeleid(st)er. Het is nou niet alleen een nieuwe start voor de stagiaire maar ook die van de begeleid(st)ers en die kunnen soms ook wel wat hou vast gebruiken.

zaterdag 11 februari 2017

Mijn eerste stageweek

Ik had deze week mijn eerste dagen op mijn nieuwe stage. Een nieuw avontuur en een nieuwe uitdaging...

maandag 30 januari 2017

Mijn minoren afgerond!

Yes, weer een stukje van de studie afgerond!
Dit keer is het mijn minor die ik met mooie cijfers heb weten af te ronden.

zaterdag 7 januari 2017

Een medische misser

Dinsdag 3 januari 2017 was op NPO 1 het programma 'Meldpunt' te zien met een stuk(je) over medische missers. Hebben jullie hem ook gezien...?

woensdag 4 januari 2017

Mijn goede voornemens...

Iedereen een gelukkig, gezond, sportief, liefdevol en geweldig jaar!
Iedereen heeft natuurlijk ook wat goede voornemens voor dit jaar, en ik natuurlijk ook.

Ik zal hier een aantal van mijn voornemens noemen, eens zien hoeveel ik er eind dit jaar echt heb weten te doen en wegstrepen...